Under de snart två åren som vi har drivit Gigstep och framför allt under de senaste sex månaderna har vi märkt ett stort ökat intresse för gigs, konsult- och frilansuppdrag etc. Detta tycker vi såklart är otroligt roligt och vi älskar när vi får agera bollplank åt nyfikna människor som vill lära sig mer om gigvärlden! Vi älskar också när våra giggare delar med sig av sina egna berättelser och erfarenheter inom gig- och delningsekonomin. En av dem är Petra. 👆 

Petra Danielsson är en av våra kreativa gig-stjärnor inom Grafisk formgivning med stor passion för layout- och branding. Relationen mellan Petra och Gigstep började redan när företaget låg i startgroparna och behövde hjälp med input och idégenerering. Gig Manager Marie Norén kontaktade då sin tidigare kurskollega Petra för att bolla idéer om företagets grafiska profil. Ett förutsättningslöst möte ledde till ytterligare möten och relationen utvecklades snabbt till ett djupare samarbete. 🤝

Vi går rakt på sak – varför Gigstep?

– Tidigare hade jag min egen firma och innan dess var jag även anställd, men just nu passar det mig väldigt bra att Gigstep hittar uppdragen åt mig. Att hitta gig-jobben är nämligen inte det enklaste alla gånger och det är här Gigstep kommer in i bilden. Nu har jag istället haft mer tid över till skapandet, vilket jag älskar.

Vad har du gjort via Gigstep?

– Gigstep har matchat ihop mig med roliga gigs och spännande uppdrag för olika företag. Och jag har tackat ja i den mån jag har hunnit med. Utöver att jobba mot de företag som Gigstep samarbetar med, har jag även jobbat med innehåll till Gigsteps varumärke och tagit fram allt från inlägg och grafiskt material till deras sociala medier, hjälpt till att utforma interna dokument, PowerPoints och mycket mer. Nu senast den adventskalender som kan hittas på Gigsteps Instagram! 📸

Då Gigstep saknar kunskap inhouse för att ge uttryck för företagets visuella identitet har Petras bakgrund och expertis inom det grafiska området kompletterat oss perfekt! Med hjälp av Petras giggande har vi kunnat upprätthålla en röd tråd i vår visuella kommunikation.
Vårt samarbete är oerhört flexibelt och ett bra exempel på en gynnsam win-win relation. Det är just relationer och byte av tjänster som utgör själva grunden och hjärtat för gigekonomin; giggaren får jobb och beställaren, företagskunden, får flexibel arbetskraft med unik spetskunskap.

Varför väljer du att gigga genom Gigstep?

– Jag tycker att Gigstep är proffsiga och duktiga på att plocka upp trender och tidigt se möjligheter i en föränderlig arbetsmarknad. Ni har även en bred och intressant kundportfolio och är duktiga på att matcha ihop mig med spännande företag. Att gigga genom Gigstep är enkelt och jag kan göra det hemifrån med stor flexibilitet.
Jag ser det även som ett annat typ av nätverkande, ett sätt att knyta fler kontakter i arbetslivet. Det jag älskar allra mest med att gigga är att jag får jobba brett och med uppdrag som jag kanske annars inte hade fått. Det är stimulerande, utmanande och ger mig chans att utveckla och utvidga min kompetens!

Såhär lyckas du som giggande Grafisk designer:
  1. Var tydlig med vilka typer av kunskaper du har och inte har, så kommer Marie och de andra på Gigstep att hitta klockrena uppdrag till dig. Genom Gigstep har jag fått en bredare uppdragsbank och kommit i kontakt med nya, spännande kunder.
  2. Omvärldsanalysera och följ upp vad tidigare uppdrag mynnat ut i och fått för resultat. Ta reda på hur konkurrenter jobbar med sin formgivning och vad för typ av material som trendar just nu. 
  3. Strukturera upp din arbetsvecka. För att få ihop giggen parallellt med andra uppdrag och för att lyckas bolla flera deadlines samtidigt, är det en klar fördel att vara strukturerad.  
  4. Rak och tydlig kommunikation är A och O för att lyckas som giggare. Tydlighet gällande tidsåtgång och deadlines förenklar för alla parter. Vilket också möjliggör för en anpassningsbar och flexibel arbetsvecka!
  5. Involvera kunden i processen och var inte rädd för att be om (och ta emot) feedback.

Avslutningsvis, ha kul! // Petra – stort lycka till med ditt giggande. 💛

Har du fler frågor eller funderingar? Tveka inte på att ta kontakt. 👋 Du kan även klicka här, för att hitta svaren på de vanligaste frågorna – från både giggare, konsulter och företag.💡