Giggare – så fungerar det

Steget in

Om du vill prova en ny karriär eller miljö så är detta möjligheten för dig. Det är bra om du är bra på att anpassa dig efter kunden. Vi har fasta och tidsbestämda uppdrag för dig hos intressanta företag.

Frilansare

Gigstep är också till för dig som frilansare som kanske är trött på att leta kunder eller för dig som vill prova på att frilansa för att se vad som passar dig. Vi har både uppdrag och kunder du annars inte skulle komma i kontakt med. Testa att frilansa!

Giggare

Om du vill bredda dig och sitter inne med specialistkunskap inom din bransch så hoppas vi du hör av dig. Det är också bra om du är flexibel och skulle kunna börja ”igår”. Kanske går du igång på att hoppa in på ett kort uppdrag. Andra möjligheter är att vara egen företagare eller om du föredrar det, anställas direkt av Gigstep. Kolla vilka gigmöjligheter vi har för dig.

Oavsett om du är på jakt efter en ny karriär eller ”bara” ett nytt uppdrag hittar du vad du söker hos Gigstep.

Först bör du fråga dig själv hur du ser ditt arbetsliv. Vad är viktigast för dig? Trygghet eller frihet? Är du beredd att ta chansen att få drömjobbet? Och vill du ta ansvar för fakturering och det administrativa i att t ex vara frilansare? När du vet vad du letar efter och är öppen för, så hoppas vi du hör av dig till oss. Här berättar vi lite mer om vilka möjligheter som finns.

Steget in

Vi har fasta och tidsbestämda uppdrag för dig hos intressanta företag. Detta kan vara ett sätt för dig att ”prova på” hur det känns att jobba hos ett specifikt företag. Det kan handla om tillfällig förstärkning vid arbetstoppar, under semestrar eller vid föräldraledighet. Du skriver kontrakt för
ditt uppdrag och efter att perioden har löpt ut finns kanske möjligheten att stanna – om det är vad du och uppdragsgivaren vill.

Dessa typer av uppdrag är för dig som vill komma in i arbetslivet eller på ett företag. Det är mindre lämpat för den som vill ha nya uppdrag hela tiden. Att jobba som frilans är då ett bättre alternativ.

Frilansare

Som frilansare hoppar man in under kortare eller längre perioder och går sen vidare till nästa uppdragsgivare. Är du en person som vill ha mycket  variation och som vill att ingen dag är lik den andra är detta för dig. Har du inte jobbat som frilansare tidigare tar vi gärna hand om det administrativa såsom fakturering och lönebetalning. Hos oss behöver du nämligen inte ens ha F-skatt för att jobba som frilansare och för att fakturera mot kund. Gigstep har nämligen F-skattsedel. Läs mer om hur det fungerar här.

Giggare

Att jobba som giggare är ett sätt att prova på olika branscher för kortare eller längre perioder. I vissa fall kallas det för interim tjänster. Du breddar ditt CV och lär dig hela tiden något nytt. Om du är flexibel, expert på ditt område och älskar att dela med dig av dina kunskaper är detta vägen att gå. Något som är spännande med att vara giggare är att du kanske börjar jobba på ett företag som visar sig vara där du vill stanna!

Som giggare kan du ha ditt eget företag eller anställas direkt av Gigstep. Du bestämmer vad du föredrar. Att vara giggare passar dig med en speciell kompetens som vill utmana dig själv – varje dag! Oavsett vad som passar dig bäst hör av dig till oss så berättar vi mer.

Tycker du att det är lite besvärligt att leta bra templates för att få till ett riktigt awesome CV? Då kan du andas ut nu och bara ladda ner vår riktigt bra CV-mall här istället!

Nellie Lindéen

Nellie Lindéen

(Föräldraledig) Gig Manager, 0736792281
nellie.lindeen@gigstep.se

Maja Hedin

Maja Hedin

Gig Manager Assistant, 0707919629
maja.hedin@gigstep.se

Moa Hagman

Moa Hagman

Joel Hall

Joel Hall