Karriärsbyte till Supporttekniker – tänk på detta!

av jun 9, 2020Giggare

Gigstep har haft förmånen att arbeta med en grym supporttekniker, vägen dit var inte självklar men blev väldigt bra!

Vi har förstått det som att du idag är en omtyckt supporttekniker, men att du gjort ett karriärsbyte för att komma dit. Berätta!

Är från början utbildad till Grafisk designer. Efter min utbildning så arbetade jag några år i olika roller som inte hade med design att göra.

Den gemensamma nämnaren har alltid varit intresset för teknik. När min karriär inte utvecklades åt det håller jag ville, landade jag i att det var dags för nya utmaningar. Med förståelsen för vikten av god service och mitt intresse för teknik började jag koppla på jobb som IT-support. Fick chansen att komma på en intervju för ett sådant jobb. Jag var tydlig med att jag ej arbetat med IT-support tidigare men att det nu var målet. Jag var otroligt tydlig med vad jag vilka kunskaper jag hade och vad jag kunde och inte kunde. Egentligen kanske jag inte matchade de exakta kraven men de vågade tror på mig, vilket jag är tacksam för idag!

Vad fick dig att ta sikte på ett jobb som just supporttekniker?

Jag har provat många olika jobb genom åren och har väl alltid dragits lite åt det mer tekniska och IT hållet, men eftersom jag saknade utbildning eller jobberfarenhet behövde jag börja någonstans och supporttekniker kändes som ett bra första steg. Jag förstod det som att det var ett bra instegsjobb i IT-branschen och den perfekta starten för att bygga ett nätverk inom IT.

Tre grymma tips för den som vill göra det där karriärsbytet till supporttekniker.

Första tipset är nog att vara lyhörd och uppmärksam, ta in så mycket information du kan och våga testa själv. Andra tipset är, fråga, fråga och fråga så mycket du kan, ta gärna anteckningar så att du kan gå igenom svaret efterhand och verkligen FÖRSTÅ dem. Tredje tipset är nog att vara glad, kunder känner av ifall du har en trevlig och positiv attityd och det i sin tur leder till att samtalen blir trevligare.