Karriärsbyte till Supporttekniker – tänk på detta!

av jun 9, 2020Giggare

Gigstep har haft förmånen att arbeta med en grym supporttekniker. Vägen dit var inte självklar men blev väldigt bra!

Vi har förstått det som att du idag är en omtyckt supporttekniker. Men att du gjort ett karriärsbyte för att komma dit. Berätta!

Från grafisk designer till omtyckt supporttekniker – en resa mot nya utmaningar och möjligheter inom IT. Trots bristande erfarenhet och utbildning inom området vågade jag ta chansen och visa vad jag kunde. Det har varit en väg fylld av lärande och tillväxt, och jag är tacksam för den tilltro jag fick.

Vad fick dig att ta sikte på ett jobb som just supporttekniker?

Jag har provat många olika jobb genom åren och har väl alltid dragits lite åt det mer tekniska och IT hållet. Eftersom jag saknade utbildning eller jobberfarenhet behövde jag börja någonstans och supporttekniker kändes som ett bra första steg. Jag förstod det som att det var ett bra instegsjobb i IT-branschen. Den perfekta starten för att bygga ett nätverk inom IT.

Tre grymma tips för den som vill göra det där karriärsbytet till supporttekniker.

Första tipset är att vara lyhörd och uppmärksam. Ta in så mycket information du kan och våga testa själv. Andra tipset är, fråga, fråga och fråga så mycket du kan. Ta gärna anteckningar så att du kan gå igenom svaret efterhand och verkligen FÖRSTÅ dem. Tredje tipset är att vara glad. Kunder känner av ifall du har en trevlig och positiv attityd och det i sin tur leder till att samtalen blir trevligare.