Frustrerande att söka jobb utan framgång? Vi hör er – Här är våra tips och råd!

av jun 10, 2024Arbetsmarknad, Gig-ekonomi, Giggare, Organisation

Är du arbetssökande? Är känslan att du skickat in tusentals ansökningar men inte fått napp? Vi på Gigstep vill därför ta ett ögonblick och prata om just det här – frustrationen som kan komma med jobbsökandet. 

Vi vet att det inte alltid är en lätt resa, och vi vill att ni ska veta att vi förstår och relaterar till de utmaningar ni står inför. 

Vi hör och förstår er

För er med gedigen arbetslivserfarenhet

Vi hör er! Ni som har flera års erfarenhet, som har sett och gjort det mesta inom er bransch, ni är verkligen ovärderliga. Det kan vara frustrerande att känna att annonserna endast riktar sig till de juniora profilerna. Ni har en stabilitet och djup kunskap som är guld värd. Er gedigna erfarenhet är värdefull när du tex snabbt behöver komma in i rollen och avlasta teamet. När du är trygg i dina arbetsuppgifter och har den nödvändiga erfarenheten, kan du lättare ta dig an nya utmaningar. Att hoppa på ett gig ger dig dessutom möjligheten att fortsätta bygga ditt CV och utveckla nya färdigheter. Vi pratar gärna mer med dig om livet som giggare! Hoppjerkor finns inte längre – det är coolt att gigga.

Och för er som är i början av karriären

Vi känner verkligen med er också! Det kan kännas som en omöjlig uppgift när jobbannonserna kräver flera års erfarenhet, och ni precis ska ge er ut i arbetslivet. Vi vet att ni har kunskap, passion och en hunger för att lära er – och det är exakt vad vi letar efter! Erfarenhet är en fördel, men absolut inte alltid ett krav. Här vill vi vara den språngbräda ni behöver för att få in en fot i branschen och börja er karriär. 

Så, vad gör vi åt det?

De jobbannonser vi på Gigstep lägger ut speglar den kravprofil vi utformar tillsammans med våra kunder, dvs vad just de söker hos en medarbetare på deras arbetsplats. Ofta finns det en grundtanke när det ska in en ny medarbetare i teamet och den grundtanken speglar i sin tur kravprofilen, och därmed jobbannonsen. Se det som en önskelista på kompetens och erfarenhet – men våga utmana! För visst kan man inte alltid få precis allt man vill ha på sin önskelista – eller hur? Har du inte flera års erfarenhet av en liknande roll eller har du tvärt om, flera års erfarenhet men det står ”junior” i annonsen? Sök ändå! Utmana oss och utmana arbetsmarknaden.

Vi utmanar också våra uppdragsgivare att tänka och agera på samma sätt som vi gör för att skapa inkludering och mångfald på alla plan. Genom att jobba tillsammans med våra uppdragsgivare kan vi sträva efter att göra verklig skillnad och skapa en arbetsmarknad där alla känner sig välkomna och uppskattade. 

woman typing on computer on couch

Gig för alla 

Vi strävar efter att matcha rätt person med rätt uppdrag, oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har flera års erfarenhet. Hos oss finns det gig för alla. Vi tror på att alla har något unikt att bidra med och vi vill hjälpa dig att hitta det perfekta uppdraget som passar just dina styrkor och ambitioner. Vi på Gigstep vill vara med i förändringen på arbetsmarknaden, och vi vill göra det tillsammans med er! 

Er feedback är vår vägvisare 

Vi uppskattar verkligen er feedback. Era kommentarer och feedback hjälper oss att bli bättre och förstå vad ni som arbetssökande efterfrågar. Så fortsätt dela med er av era tankar – det gör att vi kan göra allt för att fortsätta skapa en bättre upplevelse för er alla. 

Jobbsökandet kan vara en berg-och-dalbana, men vi är här för att göra resan lite smidigare och mycket mer positiv. Tack för att ni är de fantastiska och inspirerande individer ni är. Vi ser fram emot att hjälpa er hitta rätt plats där ni kan växa och briljera. 

Tack för att ni är med oss på denna resa att utmana arbetsmarknaden och hjälper oss att bli bättre! Följ oss gärna på sociala medier under tiden, där vi delar med oss av våra bästa tips i jobbdjungeln!

Med vänliga hälsningar, Teamet på Gigstep