Så giggar ditt stjärntecken 2024!

av jan 19, 2024Arbetsmarknad, Gig-ekonomi, Giggare

Avslöja det kosmiska sambandet bakom dina karriärval!  Dyk in i den vimmelartade världen där stjärntecken agerar som karriärrådgivare. Upptäck hur ditt zodiakala öde kanske är den himmelska knuff din CV behöver.

Läs vidare för att se hur ditt stjärntecken giggar 2024 och låt stjärnorna (bokstavligt talat) vara din yrkesvägledare!

Stenbocken 22/12 – 19/1 

Att slappna av är inget du pysslar med. Du är oerhört driven och motiverad. Som stenbock är du inte rädd för att ta i med hårdhandskarna när det behövs. Du är en naturlig ledare som borde sikta högt! Ett gig med ledar- och utvecklingspotential är något som du borde hålla utkik för! Med din drivkraft och skarpa målmedvetenhet är de seniora rollerna snart inom räckhåll. 

 

Vattuman 20/1 – 18/2

Vattumannen älskar att sticka ut ur mängden och socialisera sig med allt och alla. Ingenting gör dig gladare än att vara bland andra människor och andra älskar att vara med dig. Skapa kontakter och nätverka sitter alltså som handen i handsken för Vattumannen, vilket låter som en perfekt Sales Associate om du frågor oss.

 

Fiskarna 19/2 – 20/3

Som fisk befinner du dig ofta din egen lilla värld, oavsett hur mycket andra kämpar för att fånga din uppmärksamhet. Ett starkt kännetecken för dig är dina känslor och ibland kan det bli mycket starka intryck i vardagen. Att sitta på ett kontor jobba 9-5 är nog inget för dig, så fisken kan gynnas från att leta efter flexibla gig med möjlighet för att jobba hemifrån, ifall en känslostorm skulle råka ta över. 

 

Vädur 21/3 – 19/4

Uppmärksamhet är betydelsefullt i alla dess former, inte minst för väduren. Som vädur är du en passionerad idéspruta och du delar gärna med dig av dina idéer och åsikter hela tiden. Du är en naturlig ledare och står gärna i centrum. Glöm bara inte att använda din entusiasm till att peppa och bekräfta dina kollegor med, annars kan det lätt bli lite dålig stämning på kontoret.

Oxe 20/4 – 20/5

En oxe är stark, men också hiskeligt envis. Du har en hög arbetsmoral och du är väldigt ambitiös. Du har dock svårt för att ta emot kritik och anser alltid ha rätt. Ett gig inom siffror, ekonomi och statistik är där du passar bäst. Det är svårt att säga emot siffror när dom står i svart och vitt. Vilket innebär att så länge siffrorna stämmer kan du aldrig ha fel. Perfekt för en envis oxe som du.

Så giggar ditt stjärntecken 2024! Gigstep spår i spåkulan

Tvillingarna 21/5 – 20/6

Som tvilling ändrar du åsikt så ofta att du lika gärna hade kunnat vara två olika personer. Många kanske ser dig som obeslutsam och opålitlig, men det handlar mer om en bristande koncentrationsförmåga. Ditt ”leva i nuet”-drag gör att din personlighet skiftar från dag till dag. Och därför kan tvillingen aldrig tänka sig att stanna på samma enformiga företag livet ut. Nej, nej! Tvillingen vill känna sig fri att ändra sig och flytta på sig när den behöver det. Så varför inte testa på att ”fri”-lansa? 

Kräftan 21/6 – 22/7

Som kräfta är du empatisk och lätt att älska med din varma personlighet. Du har en stark moderlig instinkt som gör dig stöttande, omtänksam och tacksam att vara med, därför är det till ingens förvåning att kräftan dras till gig där hen får jobba med människor. Rekrytering, people and culture, you name it! Om du går till HR-avdelningen på närmsta arbetsplats, lär du hitta en och annan kräfta där.

Lejonet 23/7 – 22/8

Uppmärksamhet är allt och lite till för lejonet som ständigt vill vara i händelsernas centrum. Du är karismatisk och har en intressant personlighet som andra dras till. Med ditt självförtroende finns det inget du inte klarar av, och du är övertygad om att ingen klarar det bättre än dig. Så till ingens förvåning är det inom marknadsföring, PR och kommunikation du finner ditt nya rampljus! Sociala medier är din scen och dina följare är dina hängivna fans! Så njut av ringlightens strålkastare så länge det varar, men förr eller senare måste lampans batterier ta slut.

Jungfru 23/8 – 22/9

Som jungfru besitter du ett makalöst öga för detaljer, jobbar hårt och är mån om att alla i din omgivning mår bra. Däremot är du en extrem perfektionist och förväntar dig att andra ska vara likadana (spoiler, they’re not). Därför föredrar du att vara den som planerar, kommunicerar och administrerar. Vi skulle kunna rekommendera några gig inom administration, men du har garanterat redan letat upp dom själv.

Vågen 23/9 – 22/10

Alla älskar att ha med en våg i sitt team! Tack vare din vänskapliga jargong och härliga aura har du lätt att anpassa dig oavsett situation och är en sann teamplayer! Detta stjärntecken är också duktig på att organisera, balansera och delegera, vilket gör vågen till en perfekt chef. Och för att må bra på jobbet behöver vågen sammanhållning, god stämning, högt tempo och varierade arbetsuppgifter. Så kanske testa att vara din egen chef?

Skorpion 23/10 – 21/11

Du brinner för att gå till botten med saker, stort som smått, och hittar ofta en djupare mening i allt. Din analytiska och strategiska förmåga kan ta dig precis dit du vill, men du har lätt för att överanalysera. Du har lätt för att tro att det finns en dold symbolik eller underliggande motiv bakom saker ting, så därför borde skorpionen finna ett inre lugn inom programmering. Det finns bara ett rätt svar, och koden är svår att knäcka tänker skorpionen inte ge upp fören hen har hittat det är dumma kommatecknet så råkade följa med i koden.

Skytten 22/11 – 21/12

Skytten är konstant i farten och vill alltid lära sig mer. Du jobbar hårt och tar varje tillfälle i akt för att komma ut ur din comfort zone. Du vet att du klarar av alla situationer, men med din självsäkra attityd kan du lätt framstå som en besserwisser. Oavsett vad, är du inte rädd för att driva projekt framåt och eftersom du alltid är optimistisk till förändring är du den optimala projektledaren.

Är du sugen på att se om stjärnorna leder dig till ditt drömgig här och nu? Testa lyckan bland våra lediga gig här!