Månadens giggare på Gigstep: Arturo Bendezu

av feb 22, 2024Arbetsmarknad, Gig-ekonomi, Giggare, Organisation

Arturo Bendezu studerar idag sitt andra år på systemvetarprogrammet vid Malmö Universitet. Men trots heltidsstudier upplevde Arturo att det fanns en hel del tid över mellan studietimmarna och ett behov av att utnyttja sin tid till sin fördel växte fram.

Idag jobbar Arturo deltid på ett globalt tech-bolag i Lund som studenttestare, och enligt Arturo själv investerar han nu sin tid på absolut bästa sätt.

En slump som blev guld värd

Efter sitt första år på universitet insåg Arturo att trots att han studerar ett program på heltid, så fanns det en hel del timmar över i veckan. Då hans utbildning tillåter en del egna studier och flexibla tider kände han att han behövde investera sina resterande timmar i något värdefullt. Det var då tanken om ett extrajobb kläcktes.

Enligt Arturo fann han Gigstep genom en ren tillfällighet. Han scrollade igenom Instagram när en av annonserna för studenttestare kom upp i hans flöde. Han blev genast intresserad och läste vidare om tjänsten. Han hade inte hört om Gigstep tidigare men annonsen väckte hans intresse och han kände att det inte fanns något att förlora på att lägga in en ansökan och registrera sig i Gigsteps kandidatsystem. Bara en kort tid därefter hörde Gig Manager Moa av sig för en progressiv intervju och processen var i gång.

Arturo har nu varit studenttestare sedan november och han är redan övertygad om att hans gig är väl investerad tid. Han menar på att erfarenheterna han får är ett perfekt komplement till sina studier. I sitt arbete jobbar Arturo med hårdvarusystem där han testar alla nya enheter innan de släpps till allmänheten. Att kunna kombinera sina studier med ett deltidsgig där han får sätta sina studier på prov i praktiken har varit ”guld värt” för honom.

”Erfarenheten jag får via mitt gig är guld värd! Jag tror att den här erfarenheten kommer vara otroligt nyttig för mig när jag har tagit examen och ska börja söka jobb”.

Flexibilitet i praktiken

En av dom största fördelarna med att gigga har enligt Arturo varit den flexibilitet som han upplevt från sin arbetsgivare. Som tidigare nämnt har Arturo mycket individuellt ansvar när det kommer till sitt studieschema, men det finns fortfarande obligatoriska moment som man måste ta hänsyn till. Något som lätt hade kunnat resultera i problem, men tack vare flexibiliteten som erbjuds via att gigga kan han lägga upp sina timmar så de inte krockar med hans studier. Vilket har lett till att Arturo är övertygad om att giggandet är framtidens arbetsmarknad och att behovet av giggare bara kommer att öka. Hans spaning nischar sig även till att det kommer bli fler och fler studenter som giggar. 

”Som student kan det vara svårt att hitta nya sätt att skaffa sig relevant erfarenhet utanför sina studier. Men med hjälp av Gigstep och giggandet kan man skaffa sig arbetslivserfarenhet samtidigt som man studerar.”

Han tror att många studenter kommer vilja ha liknande tjänster. Därför tror han att giggandet som arbetssätt, men framför allt att Gigstep, kommer fortsätta växa. Han påpekar att Gigstep som företag vet hur man ska nå ut till sin målgrupp och tydligt anpassar sitt språk så en annons ska tilltala rätt person. Han tycker att det är tydligt att Gigstep är moderna och hänger med i trenderna. Allt ifrån formspråk i annonser, kommunikation och flexibiliteten. Allt detta ger ett stort förtroende och utifrån Arturos erfarenhet uppfyller Gigstep alla krav av vad man som arbetssökande letar efter. 

Gigstep är en självklarhet!

Som nämnt tidigare så var det en ren tillfällighet att Arturo sökte jobb via Gigstep. Men det var inte bara för att Gigsteps annons var den första som han såg när han scrollade. Det var varumärket som lockade och när han väl var i anställningsprocessen, var det personerna som jobbar på Gigstep som avgjorde saken. Det fick honom att inse att ”det är den här typen av människor som man vill jobba med”.

Arturo berättar också att eftersom Gigstep samarbetar med flera olika företag inom flera olika branscher så känner han att det finns goda möjligheter till att han i framtiden kommer kunna hamna ”var som helst”. Han upplever att finns ett stort utbud av möjligheter via Gigstep och det är skönt att dom finns samlade på en och samma plats.

”Det är en kommunikationsfördel. När du lämnar en intresseanmälan, eller söker en tjänst, via Gigstep söker du inte bara ett jobb. Med en ansökan ”söker du” till alla relevanta tjänster som dom har på sin hemsida.”

Så därför är det inte ens en fråga för Arturo ifall han skulle vilja fortsätta att gigga via Gigstep. Utan bara en självklarhet. Han kan inte tänka sig en smidigare process, då de som jobbar på Gigstep har varit otroligt hjälpsamma igenom hela processen.

Vill du, precis som Arturo, investera dina timmar på bästa sätt? Connecta med oss direkt!

Kolla in tidigare månadens giggare här!