Månadens giggare på Gigstep: Jenny Åkesson

av nov 20, 2023Arbetsmarknad, Gig-ekonomi, Giggare, Organisation

Med nästan ett års erfarenhet som konsult hos Gigstep har Jenny Åkesson inte bara upprätthållit en stabil prestation, utan även etablerat sig som en sann giggare. Jenny hoppade på gig-tåget i slutet av 2022 och tåget rullar än. Tack vare de många fördelar som finns genom att gigga så har hon inga planer på att hoppa av tåget heller. Låt oss presentera denna månadens giggare: Jenny Åkesson!

Jennys gig-resa

Med en bakgrund inom ekonomi hade vardagen enkelt kunnat bli repetitiv och förutsägbar, men med hjälp av Gigstep och giggandet har Jenny fått möjligheten att testa på flera olika arbetsmiljöer och utvecklas inom nya områden. Med varje ny arbetsplats har det uppkommit nya möjligheter för att utvecklas och lära sig nya erfarenheter inom hennes yrkesområde.

När det var dags för nytt jobb för över ett år sedan sökte sig Jenny till konsultbranschen och därmed även giggandet. Då Gigstep hade flertal spännande arbetsmöjligheter var det ett enkelt val att börja gigga via oss. Något som Jenny var gärna ville understryka var det enkla och smidiga samarbetet man som giggare har med sina Gig Managers. Vilket även är den största anledning till att Jenny rekommenderar Gigstep som arbetsgivare.

Det låter kanske som jag fjäskar men det är faktiskt så. Dialogerna funkar jättebra med konsultcheferna, det är väldigt lätt att få kontakt med er. Och det är just dialogerna som man minns och tar med sig, det gör mycket för en”.

Trygghet, Utveckling och Flexibilitet

Med en förkärlek för nya utmaningar och personlig utveckling är Jenny en sann ambassadör för Gigstep. Enligt Jenny finns det bara fördelar med att gigga via Gigstep. Det finns en trygghet i att man ligger inne i vårt system som ser till så man inte blir bortglömd och ger en möjligheter att få testa på nya erfarenheter och arbetsmiljöer.

På sitt första uppdrag via Gigstep jobbade hon som Senior Ekonomiassistent där de främst uppgifterna bestod av konvertering av leveransdeklarationer och löpande redovisning. Det blev även en plats för personlig utveckling då hon även fick föreläsa för andra anställda inom organisationen där det även krävdes internationella perspektiv.

Inför det andra uppdraget via Gigstep hade Jenny ett uppehåll mellan sina gig, men Gigstep höll kontinuerlig kontakt med henne under hela uppehållstiden. Något som Jenny uppskattade enormt. I sitt andra, och nuvarande, gig jobbar hon nu som Redovisningsekonom och får testa på nya arbetsuppgifter och nya utmaningar. Som redovisningsekonom jobbar hon bland annat med momsdeklaration, annonsrapporter och bankavstämningar.

”Det var skönt att veta att ni kom ihåg en. Man kände sig uppskattad och då vill man komma tillbaka också”

Flexibilitet ger trygghet

Att gigga ger en även en trygghet inom flexibilitet vilket, för Jenny, känns unikt på den svenska arbetsmarknaden. Genom att vara skriven i Gigsteps kandidatbank så känns det tryggt att Gigsteps Gig Managers håller koll på henne och hennes meriter. Vilket i sin tur skapar en arbetsmiljö där Jenny kan utnyttja en stor flexibilitet, både mellan arbetsplatserna, då man inte blir låst vid en arbetsgivare, men också genom att man som konsult väldigt ofta har fler valmöjligheter vad gäller arbetsplats. Ett exempel på detta är hennes nuvarande gig, som tillåter att man jobbar en dag hemifrån i veckan, något som i början var väldigt viktigt för Jenny när hon skulle ta sitt nya uppdrag. En möjlighet som Jenny idag, dock aldrig känt behovet av att nyttja.

Det är större flexibilitet och här får jag ju lov att jobba hemifrån en dag i veckan. Sen har jag inte nyttjat den förmånen för jag föredrar att komma till kontoret.” – Säger Jenny och skrattar till.

Jennys gig-karriär fortsätter! Med hennes nuvarande uppdrag som löper slut vid årsskiftet är Jenny redan på väg mot sitt nästa uppdrag via Gigstep.

Vill du, precis som Jenny, testa på att gigga via Gigstep? Connecta med oss redan idag!