På vår hemsida kan du i syfte som privatperson och giggare, eller som arbetsgivare på jakt efter kvalificerad kompetens ta del av matnyttig information hur vi på Gigstep på bästa sätt kan hjälpa just dig! Som giggare botaniserar du mellan ett flertal valmöjligheter såsom “Steget in”, “Frilansare” och “Giggare” och oavsett om du är på jakt efter en ny karriär eller ett nytt uppdrag hittar du vad du söker hos Gigstep. Gig Manager, Marie Norèn och vår nya Gig-stjärna Annie Holst ser fram emot att guida dig vidare.

Din resa börjar med frågor såsom: Vad är viktigast för dig? Hur ser du på ditt arbetsliv – trygghet eller frihet och är du beredd att ta chansen att få drömjobbet?

Så vad innebär det EGENTLIGEN att ingå i den så kallade Gig-kulturen? Innehållet på vår hemsida är såklart till god hjälp , men för att verkligen förstå fenomenet giggare valde vi att fråga experten. Giggaren själv. I detta fall heter hon Therese Anselmsson. 

Vi träffade Therese med syfte att få en bakom kulisserna bild av en giggares vardag. Det blev ett möte fyllt med skratt, nya insikter och handfasta tips som vi ser fram emot att dela med oss av till dig! Så håll i dig, för nu åker vi…resan går till Indien, men också till lilla Svedala…

Detta är Therese – en cool kvinna, som bidrar till att lyfta giggkulturen till nästa nivå! En nivå där hon får möjlighet att fullfölja sin stora dröm. Drömmen är i form av ett Bed & breakfast i smakstarka Indien parallellt med att hon giggar som inköpare.

Att vara sin egen är inget klassiskt 9-17 jobb. Det handlar om att få möjlighet att påverka riktningen och utgången av sitt egna liv, att vara sin egen chef och sätta ribban för sin egen produktivitet. Livet som giggare passar Therese som handen i handsken!

Man blir välkomnad in i en organisation som konsult, samtidigt som man tar ansvar för sin egen arbetsmiljö. Detta genom att man har ett eget ansvar att må bra och skapa sina egna förutsättningar att lyckas, säger Therese.

Oberoende av arbetsplats och oavsett om Therese arbetar från sitt ikeakök i Sverige eller från sin terrass i Indien är förutsättningarna att leverera goda resultat och göra ett bra jobb lika stora. Hon och hennes fru har ett fungerande vardagsliv på två platser, med hus och vardagliga måsten liksom i Sverige som på andra sidan jordklotet.

Det är alltså inte som att vi åker till Indien på semester och har det gött på stranden i två veckor, som människor jag ibland möter kan tyckas tro. Att jobba remote från Svedala eller att jobba remote från Indien är för mig, i det stora hela, samma sak, fortsätter Therese.

Att bli giggare innebar för Therese att sudda ut skillnaden mellan arbete och privatliv. Idag är hennes inkomstkälla även hennes fritid, stora intresse och passion. Hon gör det hon tycker är roligt – och det är precis vad en giggade vardag går ut på = att arbete med något du brinner för och på riktigt tycker om att göra. Vi frågar Therese vad hon jobbar med…

Grunden i alla delar jag gör utgår i förhandling och kommunikation. Jag arbetar som inköpskonsult på strategisk nivå, men också som filmproducent, designar väskor och har byggt upp ett system inom inköp. En mångsidig vardag gör att jag hittar balansen och kan utvecklas på olika sätt!

Beslutet om att bli konsult och stå på egna ben var till en början med inte en självklarhet, och inte heller självvalt. En dag stod Therese plötsligt utan jobb och befann sig vid ett vägskäl. Ett av många man stöter på i livet. Men denna gången valde Therese att gå sin egen väg och med erfarenhet och kunskap efter en period med tidsbegränsade uppdrag som konsult började hon klura på en affärsplan. Men där tog det stopp och drömmen om att köra eget blev placerad på hatthyllan.

I efterhand har Therese förstått att hon vid den tidpunkten i livet inte var redo att ta klivet fullt ut, då det kändes mer som en “lösning” än ett eget val. Men lika fort som drömmen placerades på hatthyllan, lika fort dammades den av och plockades ner. När möjligheten att få gigga för två kunder kom valde hon att ta den och tro på sig själv. Det gav utdelning. På kort tid lyckades Therese säkerställa en direkt inkomst i bolaget.

Jag brukar likna giggandet med Jultomten. Det går inte att köpa Jultomten och ha honom sittandes 364 dagar om året för att endast ta vara på och nyttja hans kompetens på Julafton. Kanske är det då smartare att hyra in tomten endast på Julafton, vid det tillfället då han verkligen behövs?

Sammanfattningsvis är giggandet en livsstil som Therese har valt och nu önskar dela med sig av till andra. Hon kanske inte har sommarsemester fem veckor per år, men hon får sol på vinterhalvåret och möjlighet att leva och bo i ett hus i Indien och samtidigt få komma hem till sin familj i Trelleborg, äta spagetti och köttfärssås och kolla på “På Spåret”.

Nyfiken på att ta klivet över till giggvärlden du med? Vi ser fram emot att bolla frågor, bena ut eventuella orosmoln och inspirera, så tveka inte på att ta kontakt!

// Gigstep