Vägen från giggare till Gig Manager

av okt 13, 2019Giggare

Vi fortsätter vår bloggserie där vi berättar om vilka vi är Gigstep. Hur våra intressen för gig-ekonomin växt fram. Näst ut är vår Gig Manager – Marie!

Marie fick tidigt upp ögonen för fördelarna och det inspirerande med att ha en mångfacetterad arbetssituation. Efter gymnasiet blev yrkeskategorierna många. Bland annat har Marie varit eventsäljare, vikarie på olika skolor, och till och med rollen som
maskot.

Varför valde Marie att börja studera personalvetarprogrammet i Lund?

”Jag gillade helt enkelt att jobba! Mycket som dök upp tog jag chansen till. Det blev mycket fixande med schemat för att få det att gå ihop. Men det var helt klart värt det och roliga år!”

Förutom att skaffa sig en bred arbetslivserfarenhet. Genom sitt giggande, hade Marie också en dröm om att ge sig ut i världen och resa. Väl hemkommen till Sverige med nya perspektiv på saker och ting lockade skolbänken igen.

Marie trivs när det är ett högt tempo i vardagen. Att träffa nya människor och projektleda sig själv när bollarna i luften är många. Utbildningen som skulle ge henne möjligheten att kombinera dessa intressen. Även fallenheter i en framtida karriär var personalvetarprogrammet i Lund.

Varför insåg Marie att den traditionella HR-rollen inte var rätt för henne trots att det var hennes intressen som ledde till valet av utbildning?

”De två områdena jag ville lära mig mer om var ledarskap och människor. Efter några tankevarv och research kring vad som skulle ge mest utrymme för de två kändes personalvetarprogrammet som det självklara valet”

Men även fast det var Maries intressen som lett fram till valet av utbildning. Insåg hon snabbt att det inte var den traditionella HR-rollen hon egentligen var intresserad av. Snarare kom hon till insikten att hennes förmågor i ledarskap skulle kunna kombineras med någonting som innebar
snabbare kast och fler möten med människor.

Varför blev bemanningsbranschen det ultimata målet för Marie trots hennes intresse för sälj och ledarskap?

Jag har alltid trivts och varit intresserad av säljrollen. Kombinationen av ledarskap och sälj vore det ultimata för mig. Målet blev då bemanningsbranschen, där både sälj och ledarskap ständigt är i fokus.

Utifrån Maries bakgrund är det ingen slump att hon idag figurerar som Gig Manager på ett konsultbolag. De som helt fokuserar på att styra om arbetsmarknaden efter gig-ekonomin. Vad som framför allt driver Marie i sin roll som Gig Manager, är att skapa flexibilitet både för giggare och organisationer.

”Jag tror att företag behöver dela på kompetensen som finns på arbetsmarknaden. Med dagens teknik och den potential som finns för flexibilitet är det inte nödvändigt och att ha en person på en plats år in och år ut. Mer flexibilitet på det här sättet kommer leda till effektivare företag och mer inspirerade arbetstagare. Men vill vi också hjälpa människor att hitta sammanhang där de får chansen att visa vad de kan. Kanske till och med på vägen hamna på sitt drömföretag!”