HR – hjärtat i varje verksamhet

av jun 12, 2020Giggare

Annika har arbetat med HR i 20 år! Häftigt tycker vi och frågade vidare om yrket. 

Framgångsrika strategier för HR-proffs: Bygga relationer, förstå affären och hålla sig uppdaterad.

Att blomstra inom HR kräver en kombination av skicklighet, förståelse och ständig inlärning. Här är tre viktiga strategier för att navigera framgångsrikt inom HR-landskapet:

1. Bygg starka relationer:

Att skapa goda relationer är kärnan i HR-arbetet. Var personlig men professionell. Tänk alltid på hur du själv skulle vilja bli behandlad i olika situationer. Det handlar om att vara empatisk och lyhörd samtidigt som du bibehåller professionalism.

2. Förstå affären:

En djup förståelse för företagets verksamhet är avgörande för att hitta rätt kompetens och skapa rätt förutsättningar för varje medarbetare. Ta hjälp av rekryteringspartners för att säkerställa att du har rätt nivå i varje dialog och beslut.

3. Var nyfiken och håll dig uppdaterad:

HR-landskapet förändras ständigt. Det är viktigt att vara nyfiken och aktivt söka ny kunskap. Följ inspirerande profiler på LinkedIn. Delta i kostnadsfria seminarier och håll dig uppdaterad genom att läsa relevanta bloggar och nätverka med andra inom branschen.

Genom att tillämpa dessa strategier kan du maximera din potential inom HR och bidra till både individuell och organisatorisk framgång.

HR är själva kärnan i en organisation.

Med nära 20 år inom HR har jag sett dess dramatiska förändring från nödvändig ondska till oumbärlig del av företagsledningen. HR handlar om tydlig kommunikation, medarbetarinvolvering och förtroende. I olika organisationer tar HR olika skepnader. Men ett starkt stöd från företagsledningen är avgörande för dess framgång. Genom att samarbeta med VD:n och andra ledare kan HR-chefen vara proaktiv och fatta beslut som gynnar både företagets affärsmål och medarbetarnas välbefinnande.

Förtrollningen med HR: En värld av möjligheter och mångfald

Att arbeta inom HR är som att navigera genom en mångfärgad labyrint av möjligheter. Här kan du välja din egen väg – bli en expert, en allt-i-allo eller en administrativ trollkarl. Vill du vara affärsnära som en strategisk partner eller specialisera dig inom områden som arbetsrätt, rekrytering eller employer branding? Möjligheterna är oändliga.

I min roll som HR-chef är jag som en spindel i nätet, sammanvävande affärsbeslut med personalhantering. Jag går hand i hand med VD och ekonomichef, knådande strategier och fatta snabba, genomtänkta beslut. Öppenhet och tillit är grundstenarna, med medarbetare och affärsintressen i fokus.