Allt du behöver veta om Gig-ekonomi!

av okt 18, 2021Arbetsmarknad, Gig-ekonomi

Gigstep…gig…gig-ekonomi!

”Detta måste ha en koppling va?” – kanske du tänker nu.

”Men vad är gig-ekonomi och hur är detta kopplat till Gigstep då?” – är sannolikt nästa tanke som dyker upp. Jo – det ska vi förklara för dig!

Vad är Gig-ekonomi egentligen?

Gig-ekonomin bryter traditionen med långa anställningar för att istället erbjuda mångfaldigt och flexibelt arbete. Delningsekonomin, som är en del av detta fenomen, främjar samarbete och effektivitet genom att dela resurser som elsparkcyklar och digitala medier. Denna trend erbjuder inte bara arbetstagare möjligheten att forma sina karriärer efter sina egna behov och önskemål. Utan öppnar också upp nya affärsmöjligheter för innovativa företag. Låt oss utforska och omfamna de möjligheter och den flexibilitet som gig-ekonomin har att erbjuda. Samt skapa ett mer anpassningsbart och samarbetsvilligt samhälle!

 

Hur hänger detta ihop då?

Gig- och delningsekonomin går hand i hand när vi delar inte bara resurser utan också kompetens. Där förr grannar kunde hjälpa till med enklare ärenden, kan nu appar och plattformar matcha efterfrågan med tillgångar på ett mer organiserat sätt. Exempelvis kan privatpersoner dra nytta av företags tillgångar genom att hyra en bil för att hämta en möbel från landet. Å andra sidan kan företag anlita experter från den delande ekonomin för att hantera temporära behov, som att hyra in en ekonomiassistent under bokslutsperioder när arbetsbelastningen ökar dramatiskt.

 

Det är här Gigstep kommer in!

Detta sista exemplet är där Gigstep kommer in i bilden! Vi har kontakt med företag som har efterfrågan av en kompetens och matchar ihop de med personer som besitter den kompetensen. När personen tar sig an detta uppdraget så blir den därmed en giggare och jobbar då enligt gig-ekonomins princip!

Enkelt va?
Skrivet av: Annie Holst
Gig Manager på Gigstep