Vägar till ett bättre giggande

av jun 12, 2019Organisation

Är du en nybliven giggare eller går i tankar av att bli en? Fantastiskt! Bra val tycker vi – och du har kommit till helt rätt plats. Vi skulle vilja dela med oss av några råd till dig. Samtidigt som gig- ekonomin öppnar upp för din fulla potential och flexibilitet, blir du i många avseenden din egen chef. Vikten av disciplin och planering bör därmed understrykas och ej underskattas. Har man dessa två i bakhuvudet finns alla förutsättningar att bli en glad och produktiv giggare.

Eftersom valet att gigga oftast baseras i viljan att uppnå en högre flexibilitet och frihet på arbetsmarknaden, kan följande framstå som motsägelsefullt. Men i en stor studie av giggares vanor identifierade Harvard Business Review närvaron av frigörande anknytningar. Tanken är att dessa anknytningar ska vara frigörande sett till kreativitet, samtidigt som de fungerar som ankytande för att hålla på disciplin och planering. Dessa är:

  1. Hitta en plats som avskärmar från yttre distraktioner och samtidigt inger en känsla av sammanhang.
  2. Skapa rutiner som funkar för dig! Kanske korta meditations pauser eller en löprunda? Försök tänk bortom byråkratiska rutiner och traditionella to-do lists.
  3. Tänk på syftet och varför du giggar! Vare sig ditt giggande är baserat på en livspassion eller för att få mer tid till aktiviteter utanför jobbet fungerar ett tydligt definierat syfte som en kompass när du navigerar i potentiella gig-möjligheter.
  4. Du må vara en självständig giggare, men i egenskap av människa är du en fundamentalt social varelse. Omge dig med människor som ger dig energi och som du ser upp till. Kanske ett återkommande kaffehäng med andra giggare?

Oavsett om ditt gigg är på en arbetsplats eller om du arbetar mobilt, tror vi att dessa strategier kan vara bra att bära med sig! Lycka till!

PS: Du glömmer väl inte att hålla utkik efter nya giggmöjligheter? Klicka här!